Colla el Parotet.

A la Colla, sempre en marxa

Ací podeu trobar totes les propostes que realitzem durant l’any.

A la Colla, sempre en marxa

Ací podeu trobar totes les propostes que realitzem durant l’any.

La Colla des de 1986

Va ser durant la tardor de l’any 1986 quan un grup de corredors populars van tirar endavant .

Vols ser Paroteta o Parotet ?

Vine amb ganes de GAUDIR en família convivint i respectant la NATURA!!

34 edició.

EL NOSTRE GRANFONS
ÉS GRATUÏT I SOLIDARI.

0
edició
0
Corredors
0
xiquets
0 K
 

La colla en imatges

El món PAROTET és divers i ple de vida, açí teniu les ímatges del nostre día a día

LA 33 EDICIÓ DEL GRANFONS COMENÇA A RODAR PLENA DE SORPRESES QUE NO T’HAS DE PERDRE

Estem preparant la cursa per a tú, més endavant trobaràs tot el necessari per inscriure’t.

El nostres Col•laboradors

Estem gestionant tots els col•laboradors perquè siga una cursa per no oblidar.

Ultimes notícies

Aquesta és l´activitat de la Colla el Parotet en l´actualitat.

GRAN FONS

L’esdeveniment més important que organitzem és la Volta a peu a Massanassa que ha passat per diverses distàncies a recórrer. Actualment estem en els 15 Kms per tal de poder tenir el nom de GFM (Gran Fons Massanassa). Aquesta activitat prové de les Voltes a peu dels anys 70. Actualmente hem passat de les 30. Des de que es va constituïr la Colla de córrer el Parotet per a la seua organització s’ha comptat amb el suport especial de l’Ajuntament de Massanassa (indistintament del color polític), i d’un nombre important d’empreses. Estem molt satisfets amb el GFM que ha aconseguit donar a conèixer el poble de Massanassa a molts participants.

En el Gran Fons Massanassa, el més important són els corredors. Des de sempre aquesta cursa ha estat gratüita per als participants. Els darrers anys cobrem una inscripció simbòlica que se’ls retorna en arribar a meta i tornar el xip de control.

Com un dels valors de la colla és la solidaritat, en acabar la cursa i retornar el xip, se’ls dona la quantitat simbòlica de la inscripció i els corredors tenen l’opció de fer donació a una ONG que ha triat la colla, cada any és una diferent.

El circuit recorre 2/3 parts per la marjal de Massanassa i el parc natural de l’Albufera, amb la qual cosa donem a conèixer eixe espai i transmetem el respecte i l’estima per la natura i el nostre entorn més pròxim. “Si no es coneix no es pot estimar” De fet a l’endemà, membres de la Colla recorreguem el circuit per tal de fer la neteja si cal de totes les deixalles que localitzem.

VOLTA A L’ALBUFERA

Durant les darreres setmanes d’entrene de la Marató, hi ha unes llargues d’entre 25 i 30 kms. La Volta a l’Albufera va nàixer amb la intenció d’aprofitar-la com a una d’eixes llargues. Es tracta d’un entrenament no competitiu.
La data és durant la tardor, on el paisatge de la marjal i albufera és especial.

Poden participar sols els socis de la Colla, i també altres corredors si venen convidats per membres de la Colla.
Si algú la vol fer completa és com una marató, té 43 km en total.
El seu recorregut és el següent:
Poliesportiu de Massanassa, la marjal de Massanassa, Devesa d’El Saler, El Palmar, El Romaní, horta i marjal de Silla, la marjal de Catarroja, Port de Catarroja, Via Augusta pel barranc de Massanassa i finalitza al poliesportiu.
La logística en la seua organització té com a finalitat que els participants gaudeixquen de la ruta i de la companya.

Cada corredor pot decidir realitzar tota la volta o una part. Sempre amb un mínim de 20 kms.
Comptem amb el suport d’un microbús per poder transportar als corredors que no estan participant en eixe moment.
També comptem amb una furgoneta d’avituallament per oferir als corredors (fruits secs, dolços i begudes per recuperar forces) en diferents punts del circuit (marjal d’Alfafar, cemeteri d’El Palmar, marjal de Sollana, El Romaní, horta de Silla, Port de Catarroja i poliesportiu).
En finalizar la volta, es lliura una samarreta o un detall recordatori per a tots els participants.
A continuació, els socis que ho vulguen poden assistir a un dinar de germanor.
Un dels objectius és donar a conèixer la preciositat del paisatge de la marjal, la devesa, l’albufera, el port de Catarroja i el barranc de Massanassa.
Ja sabeu que per estimar una cosa ( en aquest cas el nostre medi pròxim), cal coneixer-lo.

PREPARACIÓ FÍSICA

ENTRENAMENT FUNCIONAL

Amb la finalitat que els socis de la Colla tingueren l’oportunitat de millorar la seua forma física i rendiment en les carreres, la Colla es va plantejar la necessitat d’oferir-los un servei tècnic que els ajudara en aquests aspectes. Inicialment van ser uns companys de la Colla (Xavier Selma primer i després Sergi Blanco), perfectament preparats per a eixa tasca. Ho van impartir altruïstament.
Posteriorment i vist que les classes tenien les seues problemàtiques d’horaris, es va decidir contractar els serveis d’un tècnic llicenciat en Educació física i esport (Roberto).
En l’actualitat les classes s’imparteixen els dimarts i dijous de cada setmana i en elles poden participar lliurement tots els socis que estiguen interessats. Les activitats que es realitzen són les següents:
Escalfament, sèries curtes, “farleck”, tècnica de carrera, mobilitat, exercicis de força, estiraments, etc..
En aquestes activitats poden donar-se diferents nivells, de manera que cada participant s’incorpora al nivell que millor s’adapta a la seua condició física i els seus objectius.

El BAC (són les sigles de Braços, Abdominals i Cames), naix com una forma altruista de compartir coneixements sobre preparació física, senderisme i bicicleta, així com per a interrelacionar-se en bon ambient i harmonia. El nostre mestre monitor és el company Xavier Selma.


El BAC ens permet complementar l’entrenament de resistència amb un treball de força , flexibilitat i coordinació, qualitats físiques necessàries que amb el pas del temps es van perdent si no s’entrenen.
Per aquest motiu un grup de veterans quedem alguns matins i utilitzant les infraestructures de parcs i poliesportius practiquem el BAC. L’objectiu de mantindre’ns en forma física i mentalment, allargar al màxim la nostra activitat motriu i així visitar al metge el menys possible. El nostre eslógan és “esport salut”.
Des d’ací us convidem a participar i continuar enriquint al grup.
Salut i força

PREPARACIÓ MARATÓ

ORIENTACIONS BÀSIQUES PER A L’ENTRENE I REALITZACIÓ D’UNA MARATÓ

Realitzar una Marató, sempre és una il·lusió i un objectiu molt important per a molts corredors.
Per tal de tenir una preparació física adequada, cal seguir unes pautes mínimes. Cal haver realitzat alguna cursa o entrene d’almenys 10 kms. Una persona que vol fer una marató, ha d’aconseguir ser molt constant i regular per seguir el pla d’entrenament que es plantege.
Cada corredor, ha de ser realista amb les seues posibilitas físiques i mentals per a fer una prova tan important com és una marató.
El pla d’entrenament consta mínimament de 12 setmanes prèvies a la marató. Per poder iniciar-lo cal tenir un mínim d’experiència en córrer, i almenys conèixer personalment que vol dir fer 10 o 12 Kms seguits.

Les 12 setmanes consten d’un entrenament entre setmana i els caps de setmana, on es concreten les eixides més llargues de recorregut. Aquestes eixides llargues van augmentant de Kms progressivament fins arribar a uns 30 kms. Les 2 últimes setmanes abans de la marató van minvant els Kms. de les llargues.
Durant la setmana, cal fer al menys 2 o 3 eixides a diferents ritmes, així com fer 1 o 2 sessions de preparació física (técnica de carrera, core, sèries,….).
En el tema d’alimentació, cal escoltar bé els consells professionals i d’experiència. Es tracta d’obtenir l’energia necessària i poder mantindre el pla d’entrene marcat, així com la realització el dia de la marató.

MACROFONS D'ASFALT

Aquesta activitat va sorgir motivada per alguns socis del moment, en conèixer l’agermanament de Massanassa amb el poble de Checa (Guadalajara).
El motiu d’aquest agermanament ve per la relació d’amistats entre persones dels 2 pobles, doncs des de la dècada dels 70 del segle XX moltes famílies anaven de vacances a Checa. A més a més, l’orquestra Català de Massanassa anava a les festes d’aquests població a tocar i els va regalar l’himne per a Sant Sebastià, a finals d’agost.
Per tot l’exposat abans, la primera ruta proposa per a fer va ser Massanassa – Checa.

La macrofons està pensada per passar-ho bé principalment. Es tracta d’un entrenament per relleus d’equips (formats per 3, 4 o 5 persones depenent de la quantitat de participants) amb la intenció de fer uns 10 Kms per relleu o 1 hora màxim. En acabar es dutxen i canvien de roba fins que els corresponga el següent relleu al cap d’unes 4 hores. Amb la finalitat de recuperar forces sempre portem aliments i beguda preparades.

Quan s’acaba el relleu ix altre equip a fer el mateix, i així poc a poc fins arribar al destí. Si va tot bé cada equip farà 3 relleus, o siga en total uns 30 kms. L’eixida es divendres cap a les 21 h. Tots els relleus estan calculats per tal que l’arribada al lloc acordat siga cap al migdia del dissabte.
Les primeres macrofons, la dutxa era simplement garrafes d’aigua. Després ja es va dissenyar un sistema de dutxa mòbil amb aigua calenta inclosa. Aquesta dutxa es prepara al lloc aproximat que es calcula acaba cada relleu. És una convivència molt especial i divertida.

Macrofons any per any:

1996: Checa (Guadalajara).
1997: Morella.
1998: No se’n va fer.
1999: Sant Joan de Penyagolosa.
2000: Via Augusta, Vinaròs en abril.
2000: Volta a Cuenca (Cuenca), en setembre.
2001: No se’n va fer.
2002: Alcalà del Xúquer (Cuenca).
2003: No se’n va fer.
2004: Montanejos.
2005: Benassal.
2006: Checa (Guadalajara). Feia 10 anys de la 1ª.
2007: No se’n va fer.
2008: No se’n va fer.
2009: No se’n va fer.
2010: No se’n va fer.
2011: Valverde del Júcar (Cuenca).
2012: Casas de Juan Núñez (Albacete).
2013: Cantavieja (Teruel).
2014: Dénia.
2015: Benicàssim.
2016: Checa (Guadalajara). Feia 20 anys de la 1ª.
2017: Tébar (Cuenca).
2018: Santa Pola.
2019: Vallibona.
2020: No es va realitzar, degut a la pandèmia.
2021: Vilafranca del Maestrat.

MACROFONS DE MUNTANYA

A partir del grup de socis que practiquen entrene de muntanya, i agafant com a idea inicial l’organització de les macrofons d’asfalt, es va pensar i decidir organtizar macrofons de muntanya.
L’objectiu és com sempre conviure amb els companys i passar-ho bé, mentrestant fem l’esport que ens agrada.
L’any 2021 hem celebrat la primera macrofons de muntanya de la Colla el Parotet, vam anar a La Tinença de Benifassà, a l’interior de Castelló.

És una ruta circular que uneix els set pobles de la zona de la Tinença de Benifassà (El Boixar – Coratxà – Castell de Cabres – Bel – Pobla de Benifassà – Ballestar – Fredes) passant per l’embassament d’Ulldecona. Van participat 28 parotets, tant homens com dones, i les etapes es van fer per relleus, on teníem tots el campament base al refugi del Boixar, i les furgonetes anaven i tornaven amb els Corredors al refugi. Cadascú va realitzar els relleus que ells mateixos pensaven que podien o volien fer, amb ajuda dels organitzadors. La ruta en total va ser de 70 kms amb 3.000 metres de desnivell positiu.

El refugi dirigit per Joel ens va cuidar moltíssim en quant a comoditat i el menjar. La ruta va començar el divendres 15 d’octubre a les 18:00 de la vesprada que vam eixir de Massanassa en direcció al Boixar amb furgonetes, i a les 22:00 començàrem a córrer. Vàrem estar tota la nit correguent fins a les 13:00 del dissabte 16 d’octubre que vam finalitzar tots els Corredors. Les dutxes van ser al refugi del Boixar. Anàrem tots junts a dinar al refugi la Font, lluny de La Pobla de Benifassà.

De vesprada, vam visitar el jardí de Peter, un artista alemany que ha creat un món diferent a les Muntanyes de La Pobla. Després soparet al refugi del Boixar, lliurament de trofeus a tots els participants i un poquet de festeta.
El diumenge 17, desdejuni al refugi i tornada a Massanassa. Tot un èxit, vam gaudir moltíssim tots els participants, i amb molta il·lusió per organitzar la segona macrofons de muntanya.

MUNTANYA

Els entrenaments de muntanya els organitzem d’acord amb el calendari de curses.
Primer fem el calendari de curses anuals. Segons les curses que tenim que solen ser una cada mes, els entrenes van relacionats al tipus de terreny de la cursa que anem a fer. A més a més si es pot, anem a fer el recorregut de la cursa concreta en algun entrenament abans.
Aquestos entrenaments solem fer-los els dissabtes.
Els diumenges fem algun més curtet, o també algun entrenament d’iniciació per a parotets que estan iniciant-se en la muntanya.
Tots els entrenaments els posem al grup que tenim de whasapp “parotets muntanyers”. Fem llista d’entrenament, per reservar taula per esmorzar o dinar, segons la duració de l’entrene.
Excepcionalment els dos anys del covid, el que hem fet és investigar moltíssimes rutes noves que teníem pendents. També ens hem dedicat a ajudar a tota la gent més nova, a que se desenvolupen millor en la muntanya (en quant a rutes, tècnica, que sàpiguen seguir rutes amb les aplicacions específiques d’orientació).
Quan els veterans tenim el compromís de curses de muntanya ja programades, els proposem als d’iniciació que facen grupets d’entrenament entre ells.

EIXIDES A CURSES D’ASFALT

Des de la Junta es va proposar a l’assemblea i va ser acceptat, el
realitzar eixides de La Colla a diferents curses (maratons o mitges maratons). Com sempre, l’objectiu és la convivència entre els participants i passar-ho el millor possible fent esport.

Les eixides es proposen a l’assemblea o a les reunions periòdiques durant l’any. Són els propis socis els que per votació dels que es comprometen a participar (inicialment) decideixen concretar la cursa on anar.

CICLISME DE MUNTANYA

L’any 2017, un xicotet grup de veterans de la Colla, van iniciar eixides amb bicicleta de muntanya. Normalment per asfalt o per camins de pista forestal, buscant sempre circular per zones on hi haguera el mínim trànsit de vehicles. Amb aquestes excursions d’una banda gaudien l’afició i l’esport, així com del clàssic esmorzar valencià i de les tertúlies que a persones d’una certa edat els són plaents. A aquest grup i segons s’anaven jubilant es van anar incorporant altres companys que compartien l’afició i que igual que els que ja assistien els agradava gaudir d’un bon esmorzar i l’esmentada “xarraeta”.

Passat un temps es van unir a aquestes eixides algunes companyes i companys de la Colla i vist que el grup es feia una mica més nombrós i que hi havia bona harmonia es va pensar i es va preparar un equipatge de la Colla que ens identificara com a Parotets.

Els veterans, la majoria jubilats, solen realizar les eixides durant la semana per la seua flexibilitat horària. A mès a mès, també se fan convocatories d’eixides els caps de setmana, per facilitar la participació més ampla.

Atés que la bicicleta és compatible amb córrer a peu, aquesta modalitat ens ha servit en certs moments de sobrecàrrega de les cames, els peus o xicotetes lesions, poder continuar fent esport, doncs l’impacte és menor o nul.

En alguns casos, sobretot ens els veterans amb l’edat i amb les cames molt castigades per molts kms, s’han trobat amb què ja els era molt complicat poder continuar corrent. Amb aquesta nova disciplina han tingut l’oportunitat de poder continuar fent esport a l’aire lliure i al mateix temps relacionar-se amb la resta de companys.

ASSEMBLEES I REUNIONS

Cada any i si les circumstàncies ho permeten se celebra el mes de gener l’Assemblea General corresponent a l’exercici anterior. En aquesta assemblea que serà convocada en sessió ordinària es procedeix a l’aprovació dels comptes, pressupostos i es convoca en sessió extraordinària sempre que es tracte la modificació d’estatuts.
En l’assemblea s’exposa als socis, els comptes de l’exercici tancat, un balanç social (socis actuals, altes que s’han produït durant l’exercici i les baixes), així com un resum de les activitats de l’any anterior. A més es presenta el pressupost d’ingressos i despeses per a l’exercici següent.
Finalitzada l’assemblea se celebra un sopar social de convivència entre els socis, en la qual es realitzen sortejos de regals als assistents i es lliurem premis als socis que s’han distingit per la seua forta implicació amb la Colla, pels seus assoliments esportius, així com per la seua perseverança i esperit de sacrifici en l’esport.
Aquest sopar té com a objectiu que els socis ens conegam un poc més. S’intenta coordinar l’assemblea anual i a continuació el sopar. Si la situació econòmica ho permet, el cost del sopar és finançat per la Colla.
A més a més de l’Assemblea General Anual, es realitzen unes reunions periòdiques per poder anar concretant les activitats decidides a l’assemblea.
Aquestes reunions, seguint la tradició des dels inicis de la Colla, s’intenten celebrar setmanalment. En tot cas que no fora posible al menys es celebrarà una mensual.
La participació en aquestes reunions és oberta a tots els socis que vulguen assistir.
Els temes a tractar, lloc (sol ser La Terreta, on tenim la seu de la Colla) i hora es concreten i detallen a la convocatòria. Moltes vegades s’intenta que siguen temes monogràfics per tal d’agilizar les decisions.
Les reunions sempre tenen una hora màxim per acabar-les. En tot cas si queden temes a tractar es passen per a la següent reunió.

LLARGA L’ESTIU

La Colla de córrer el Parotet està en marxa amb les seues activitats al llarg de l’any per tal que els seus socis puguen participar i mantenir la seua forma física.
L’últim dissabte d’agost organitzem la LLarga L’estiu, és la preparació per a la Marató de València per al mes de desembre.
L’itinerari transcorre per la zona del port de Barx i de Barxeta.
L’eixida és des de la cooperativa de Simat direcció al port de Barxeta, passant pel Pla de Corrals, la Font de la Puigmola, el poble de Barx i baixada pel port de Barx fins la cooperativa de nou. En total són 23 Kms amb uns desnivells acumulats significatius, que paguen la pena doncs el paisatge és preciós. Qui ve la primera vegada repeteix a l’any següent.

AVANTATGES DE SER SOCI DE LA COLLA

Poder eixir a entrenar amb companyia d’unes altres corredores i corredors amb objectius comuns, tant per asfalt, com per muntanya i fins i tot amb bicicleta. Perquè fer-ho així resulta més agradable i els km sembla passen més ràpid. Les eixides es convoquen mitjançant les xarxes socials o bé des de la web.

Entrenament funcional gratis (tenim dos dies a la setmana, normalment dimarts i dijous) en els quals es practica entre altres coses, tècnica de carrera, exercicis de força, core, mobilitat, sèries, etc…, sempre dirigits per un entrenador qualificat.

Particípar en diversos esdeveniments (Volta a peu a l’Albufera, macro d’asfalt, macro de muntanya, llarga d’estiu, etc…) i a més participem com a Colla en uns altres com són maratons, mitges maratons, trails, etc. La Colla, si les circumstàncies ho permeten, finança una vegada a l’any el transport. Recordem com a exemple les eixides a la Marató de Madrid, mitges maratons, com la de Granollers, Santa Pola, Benidorm, etc…

Anualment celebrem una assemblea de dació de comptes i es presenten tots els esdeveniments realitzats durant l’any, així com un resum general en fotos i vídeos de les participacions més importants dels socis de la Colla (maratons, mitges maratons, trails, ultres trails, etc…). Finalitzada l’assemblea tenim un sopar social en el qual poden participar tots els socis i es realitzem sortejos amb premis per als assistents. Es lliuren premis als socis que s’han distingit per mèrits esportius o per valors d’esforç així com per la seua implicació amb la Colla. Si la situaccio econòmica ho permet, el cost del sopar es finançat per la colla.

Per ser soci de la Colla es té la possibilitat d’optar a uns descomptes en algunes empreses de fisioteràpia, podologia, així com de material esportiu. Aquestes empreses venen detallades en la present web en el seu apartat corresponent.