Història de la Colla

 

Des de feia molts anys, a Massanassa un grup de corredors populars havien organitzat Voltes a peu al voltant dels anys 70 i 80.

 
Vist que el tema d’organitzar la Volta a Peu a Massanassa va anar consolidant-se i que els corredors a peu va anar creixent, doncs un grupet de persones il·lusionades en l’esport de córrer, van pensar en constituir i formalitzar legalment una associació esportiva.
 
Va ser durant la tardor de l’any 1986 i l’hivern de l’any 1987, quan un grup de corredors popular (alguns d’ells estaven iniciant-se en la Marató), va decidir tirar endavant.
 
Per aquell temps les reunions es feien dijous a l’hora de sopar i eren a l’Hogar Parroquial, on ens deixaven un espai per poder-ho fer.
 
Va ser una nit d’aquelles (que per cert no vam ser molts aquella nit), que es va decidir el compromís de tirar endavant la nostra estimada Colla i posar-li nom.
 
Els assistents els quals decidiren passar la proposta a la resta d’amics i companys van ser Paco Chardí i Paqui la seua dona, Enric Gimeno i Vicent Moreno. La proposta de nom va ser la que es coneix “COLLA DE CÓRRER EL PAROTET”, doncs volíem recuperar la paraula colla com a grup d’amics i al mateix temps també recuperar la de Parotet, doncs a la marjal sempre hi havien i per aquells anys estaven un poc minvats degut als tractaments químics que es feien a la marjal per a l’arròs. (Actualment estan millor que abans).
 
La proposta va estar passada a la resta d’amics de La Colla i d’aquell moment tots els dijous s’han anat reunint per raonar temes i activitats relacionades amb l’esport de còrrer.
 
La formalitat legal es va fer davant el notari d’Alfafar al juliol del 1987.

Moltes gracies.

Contacta